Lola Casas

Lola Casas

Creat per Redazione il 28/01/2022
Lola Casas (Mataró, 1951).
Diplomada en Formació del Professorat d'Educació General Bàsica. Exerceix de mestra durant més de 40 anys. Es dedica especialment al foment de la lectura entre els lectors més joves i, així, duu a terme projectes com la "Biblioteca d'aula", que posa a l'abast dels alumnes una selecció de títols per tal de promoure la lectura. Entre els anys 2003 i 2005 dirigeix el projecte "Lectures en veu alta", amb el patrocini de la Cambra del Llibre de Catalunya i de la Generalitat de Catalunya i amb l'objectiu d'ajudar a adquirir hàbits de lectura al públic més jove.

Durant quatre anys, i amb els alumnes de l'escola Camí del Mig de Mataró, manté correspondència amb l'autor gal·lès Roald Dahl. Fruit d'aquesta relació neix el llibre Tot Dahl (1999), on l'autora repassa l'obra de l'escriptor.

És autora de més de cinquanta títols, entre llibres de poesia infantil, contes per a infants i obres didàctiques i de divulgació.
Compagina la feina com a escriptora amb la de formadora i conferenciant sobre literatura i cinema. També es dedica a realitzar voluntariats a diferents escoles i institucions, així com col·laboracions amb premsa o programes de divulgació literària i cinematogràfica.

2.9 min
La infància, l'escola, les monges, la família represaliada i les lectures
visualitzacions 2599 vegades
2.6 min
La influència d'una gran mestra
visualitzacions 2785 vegades
2.1 min
El temps de la lluita a les fàbriques
visualitzacions 2627 vegades
2.6 min
El temps de l'ensenyament
visualitzacions 2557 vegades
4.0 min
La feina més meravellosa del món
visualitzacions 2662 vegades
4.6 min
La dona que no para d'escriure
visualitzacions 2773 vegades
1.6 min
Una dona treballadora amb caràcter i molta creativitat
visualitzacions 2574 vegades
3.8 min
Les correspondències amb l'autor gal·lès Roald Dahl
visualitzacions 2613 vegades