Cristòfor Martí Adell

 
Cristòfor  Martí Adell

Nascut en 1940
de Alboraia

9 Records

5.2 min
En Cristòfor recorda i destaca la seva formació al seminari de València i el seu posterior viatge a Alemanya per la necessitat de treballar per ajudar la seva família.
visualitzacions 4943 vegades
2.3 min
En Cristòfor recorda l’anècdota de com un dia, treballant a Alemanya, es va adonar que parlava l'alemany d'una manera més que correcta.
visualitzacions 4888 vegades
5.2 min
En Cristòfor sosté que se sent més realitzat quan escriu en català, i reflexiona sobre els seus anys d'ensenyament i sobre la importància que té la natura en els valors de la societat.
visualitzacions 5066 vegades
4.0 min
En Cristòfor recorda la seva estada a Bilbao com a docent i com allí comença a tenir consciència de la llengua i la cultura valencianes.
visualitzacions 4974 vegades
2.2 min
En Cristòfor recorda els seus primers escrits a l'escola i les bones crítiques dels professors. Fins van arribar a acusar-lo de plagi per la seva bona forma d'escriure.
visualitzacions 5121 vegades
7.0 min
En un dels seus viatges a Alemanya, en Cristòfor va visitar una tia que vivia a França. En arribar hi havia una vacant d'un professor d'alemany en el col·legi on treballava la tia. Es va presentar a l'oferta...
visualitzacions 5981 vegades
4.0 min
En Cristòfor se sent orgullós del seu pare pel gran sentit de la responsabilitat en el treball. I ressalta la solidaritat del poble d’Alboraria quan va socórrer el pare malalt en la riuada del 1957.
visualitzacions 5061 vegades
2.1 min
En Cristòfor fa una reflexió sobre el seu treball en l'ensenyament en tots els nivells de l'educació.
visualitzacions 5243 vegades
4.2 min
En Cristòfor recorda els seus anys d'infància a Alboraia, en els inicis de la postguerra.
visualitzacions 6475 vegades