Nicasi Camps Pinós

 
Nicasi Camps Pinós

Nascut en 1931
de Barcelona

11 Records

4.3 min
Treballador incansable per la memòria del barri del Poble Nou, en Nicasi recorda alguns dels assoliments obtinguts i reflexiona sobre el poder de la ciutadania i els interessos polítics.
visualitzacions 4682 vegades
0.0 min
En Nicasi reflexiona sobre per què va començar a escriure i a participar activament en la societat, especialment al barri del Poble Nou.
visualitzacions 5788 vegades
3.0 min
En Nicasi parla amb humilitat. I dins d'aquesta humilitat se sent escriptor atípic. Un escriptor que no viu de l'escriptura. Però que no pot parar d'escriure.
visualitzacions 4702 vegades
6.5 min
En Nicasi recorda les seves obres. Les seves creacions. I reflexiona sobre el contingut personal i emotiu que hi ha en cadascuna d'elles.
visualitzacions 4445 vegades
6.7 min
En Nicasi parla dels premis i el reconeixement rebut al llarg de la seva dilatada trajectòria. I se sent feliç i satisfet per tot el que li han reportat.
visualitzacions 4415 vegades
3.4 min
La recorda com si l'hagués escrit ahir. I la recorda amb emoció. En Nicasi parla de la seva primera obra. La primera de moltes.
visualitzacions 4703 vegades
3.9 min
Què passa per la ment de l'escriptor quan veu la seva obra representada en el teatre? En Nicasi ho explica. I diu que més enllà del resultat sempre existeix un sentiment que ho embarga tot: l'emoció.
visualitzacions 4854 vegades
2.1 min
Un dia algú li va dir: "Per què no escrius en català?". I en Nicasi va respondre: "Perquè no sé fer-ho". Aquest dia va fer el pas i a partir d’aleshores els seus escrits van ser tots en la seva llengua: ...
visualitzacions 4813 vegades
6.2 min
En Nicasi recorda els dies d'infància. Una infància dura, difícil. Una infància marcada per la mort del pare i per la necessitat de treballar i ser l'home de la família amb 14 anys.
visualitzacions 4826 vegades
3.5 min
En Nicasi recorda l'arribada al barri del Poble Nou després de deixar Terrassa, el pis on es van allotjar en la mateixa rambla del Poble Nou i les conviccions del pare republicà.
visualitzacions 4981 vegades
12