Xavier Hernàndez Ventosa

 
Xavier Hernàndez Ventosa

Nascut en 1945
de Vilafranca del Penedès

12 Records

3.7 min
En Xavier mira cap al passat. Mira cap a aquella Vilafranca del Penedès en què tot era diferent. On tothom es coneixia. I recorda aquells temps de l'inici del canvi.
visualitzacions 2032 vegades
1.8 min
En Xavier reflexiona sobre dos punts claus en la seva vida: l'ensenyament i l'escriptura. Dos punts units per una cosa en comú: sentiments i passió.
visualitzacions 1813 vegades
2.3 min
En Xavier especula sobre l’actitud de l'escriptor en el moment de desenvolupar una novel·la. I reflexiona sobre aquest món interior que comença a obrir-se i a convertir-se en escriptura.
visualitzacions 1977 vegades
3.1 min
En Xavier recorda els diferents llibres publicats i reflexiona sobre els seus continguts.
visualitzacions 1876 vegades
2.3 min
En Xavier reflexiona sobre la posició que s'ha de tenir quan s’escriu literatura infantil. Una posició que ha de ser respectuosa amb el lector.
visualitzacions 2048 vegades
2.5 min
En Xavier recorda com, als anys 70, en temps de canvis polítics i socials, escrivia crítiques de cinema i teatre per a una revista de Vilafranca. Era l'inici de l'escriptor.
visualitzacions 1977 vegades
3.8 min
Parla. S'enorgulleix. Somriu. En Xavier recorda els seus anys com a professor. I se sent satisfet i feliç.
visualitzacions 1953 vegades
4.2 min
Treballador des de molt jove i sense temps per pensar en les seves vocacions, és al retorn de la mili que en Xavier comença a buscar les seves motivacions professionals. Avui recorda aquell procés tan import...
visualitzacions 1841 vegades
2.1 min
Fill de mare catalana i pare canari, en Xavier es considera bilingüe des de la infància però recorda que va ser als 22 anys, mentre feia el servei militar a Ceuta, que va aprendre a sistematitzar gramaticalm...
visualitzacions 2156 vegades
1.5 min
Hi ha un punt fosc en els records d'en Xavier. I aquests records estan vinculats al pas per l'escola. Una escola franquista. Una escola on s'havia d'obeir i no es deixava pensar.
visualitzacions 2208 vegades
12