Alegria Julià

 
Alegria Julià

Nascut en 1945
de

13 Records

5.1 min
L'Alegria parla del seu primer llibre Un romà al segle XX. I explica perquè aquest llibre es desenvolupa a Moià, una població que té un significat especial per a ella.
visualitzacions 4695 vegades
3.0 min
Des de petita l'Alegria sabia que la seva professió seria la de mestra. I des d’aleshores va sentir passió per dos mons: el de la lectura i el de l'escriptura.
visualitzacions 4944 vegades
1.8 min
Per l'Alegria, anar a escola era un motiu de felicitat. És que a l'escola del Parc del Guinardó es respirava un aire de cultura i llibertat poc freqüent en la Barcelona de la postguerra.
visualitzacions 4394 vegades
2.5 min
L'Alegria ho té clar quan arriba l'hora de definir-se. I ho fa com una mestra de vocació que no para d'escriure.
visualitzacions 4637 vegades
2.4 min
Per l'Alegria, escriure té un significat simple: il·lusió i felicitat. Perquè quan ho fa la seva ment es trasllada a un món nou. Un món màgic, ple d'històries i personatges que poden cobrar vida en para...
visualitzacions 4601 vegades
5.6 min
Contes amb matemàtiques. Contes i sumes. Novel·les. Joves. L'Alegria fa un repàs de les seves obres. I la seva cara s'il·lumina de felicitat.
visualitzacions 4489 vegades
1.7 min
Hi havia una història que havia d'explicar. Una història de la seva família que es podia transvasar a moltes famílies catalanes. La història de la Gent de mar. I un dia la va escriure. Una novel·la...
visualitzacions 4553 vegades
2.4 min
L'Alegria parla dels contes juvenils que va anar publicant i explica el perquè d'aquesta elecció.
visualitzacions 4902 vegades
1.5 min
Com a escriptora juvenil, l'Alegria parla de les seves trobades en col·legis o instituts amb els seus lectors. I explica la gratificant interacció que es produeix en cadascuna d'aquestes trobades.
visualitzacions 4475 vegades
2.7 min
Va ser mentre aprenia el català que l'Alegria va començar a donar forma als seus escrits. Un dia, per a aquestes classes, va escriure un conte. I a la seva professora li va agradar tant que li va dir que el p...
visualitzacions 4411 vegades
12