Josep Piera

 
Josep Piera

Nascut en 1947
de La Drova

11 Records

0.0 min
Al moment de definir-se, en Josep se sent satisfet. I es defineix com un home que va poder viure la vida com ell va voler. I ressalta el gran suport de la seva dona.
visualitzacions 4600 vegades
0.0 min
En Josep parla d'un lloc. Un lloc especial. El seu lloc al món. En Josep parla de la Drova (Barx), la vall dels seus estius infantils. El lloc que, el 1974, va triar per viure al costat de la seva dona.
visualitzacions 4672 vegades
4.2 min
En Josep reflexiona sobre les seves diferents obres que tenen un leitmotiv: l'espai mediterrani. I fa un repàs sobre les seves publicacions més destacades.
visualitzacions 4567 vegades
5.0 min
En Josep parla de Nàpols. I en parla amb passió i emoció. Parla d'una ciutat autèntica, real, plena de passió i cultura.
visualitzacions 4982 vegades
5.3 min
En Josep parla de moments fonamentals en la seva vida. I aquests moments són el Cingle Verd, Grècia, el Premi Josep Pla i el sentiment de llibertat que havia aconseguit amb la seva escriptura.
visualitzacions 4297 vegades
6.2 min
En Josep diu que sempre es va sentir poeta, però també que, al mateix temps, se sentia atret per la narració. Així explica com va començar a escriure teatre i narrativa, però que finalment es va quedar am...
visualitzacions 3944 vegades
3.5 min
Fill de pares republicans, en Josep recorda una infància civil, encara que amb problemes de salut. I recorda com la vida d'aquells anys era una contínua dicotomia cultural, lingüística i social que acaba de...
visualitzacions 4375 vegades
7.2 min
En Josep parla i s'apassiona. Parla de la llengua. De la seva llengua. De la seva cultura. D'una llengua pròpia que desconeixia però que va començar a descobrir amb la literatura. I se n'enamora perdudament ...
visualitzacions 5022 vegades
1.4 min
En Josep defineix la poesia com l'espai de ser un mateix en llibertat. I reflexiona sobre el poder de l'escriptura.
visualitzacions 4466 vegades
5.8 min
En Josep recorda el temps de la transformació, als anys 60, el viatge a París i els desitjos de llibertat.
visualitzacions 4322 vegades
12