Àlvar Maduell

 
Àlvar Maduell

Nascut en 1936
de Barcelona

8 Records

5.0 min
Als set anys, l'Àlvar va ingressar a l’escola dels Caputxins. Aquest ensenyament, que el va dur a convertir-se en sacerdot, també el va impulsar a fer les seves primeres investigacions escrites.
visualitzacions 5662 vegades
3.0 min
Quan va complir 40 anys, l'Àlvar va demanar a la seva mare que fes una recopilació de fotos i relats de quan era petit. La mare va recollir en una mena d'àlbum fotos i històries que abastaven des del dia de...
visualitzacions 5949 vegades
1.8 min
Apassionat del senderisme i l’excursionisme des de petit, l'Àlvar continua realitzant activitats de muntanya. A més, els seus amics van crear un centre d'excursionisme que porta el seu nom: El CEAM.
visualitzacions 5547 vegades
3.7 min
L'Àlvar es defineix com una persona profundament catalana i defensor d'aquesta cultura. Avui recorda els seus treballs en l'ensenyament i la difusió de la llengua quan es va recuperar la democràcia.
visualitzacions 5909 vegades
5.1 min
L'Àlvar recorda la seva etapa de director de revistes i, més tard, d'editorialista al Mundo Diario.
visualitzacions 6178 vegades
4.6 min
L'Àlvar recorda com va començar a descobrir els autors catalans que van publicar obres abans de la denominada renaixença catalana. Avui se sent orgullós d'aquesta investigació que, segons diu, posa fi a aq...
visualitzacions 8413 vegades
6.0 min
L'Àlvar sempre va sentir una gran passió per la investigació. I és aquesta passió la l'ha dut a realitzar grans aportacions a la cultura catalana.
visualitzacions 6210 vegades
3.8 min
Nascut al barri de Gracia, a Barcelona, l'Àlvar recorda els seus dies d'infantesa i com mai no es va deixar influir pel règim franquista.
visualitzacions 6733 vegades