Joaquim Arenas i Sampera

 
Joaquim Arenas i Sampera

Nascut en 1938
de Premià de Mar

10 Records

11.6 min
En Joaquim recorda una discussió amb Josep Tarradellas pel decret d'introducció del català a les escoles. També conta la seva experiència col·laborant en la major revolució pedagògica a Catalunya: la im...
visualitzacions 7318 vegades
4.8 min
En Joaquim parla de les seves obres escrites sobre Cristòfor Colom i explica la tesi que ell defensa sobre aquest personatge històric controvertit.
visualitzacions 5986 vegades
4.2 min
En Joaquim parla de la seva dedicació als Països Catalans, amb la finalitat de poder col·laborar-hi per a construir una llengua i una cultura minoritzades i marginades.
visualitzacions 6025 vegades
4.7 min
En Joaquim es defineix com una persona inquieta al servei de Catalunya i dels Països Catalans. També parla sobre les seves conviccions polítiques.
visualitzacions 6469 vegades
5.6 min
En Joaquim fa un recompte dels seus assaigs i col·laboracions en revistes de pedagogia, llibres sobre llengua, escola i educació, sociolingüística i temes religiosos.
visualitzacions 6228 vegades
5.5 min
En Joaquim va treballar en la replanificació de la forma d'ensenyar català i va col·laborar en el procés d'unificació del mètode per a tot Catalunya i els Països Catalans.
visualitzacions 6672 vegades
7.0 min
En Joaquim comença a treballar com a mestre a la Torrassa, a l'Escola Montessori. En Joaquim diu que amb mestres amb convicció l'escola pot canviar el país.
visualitzacions 7777 vegades
2.0 min
En Joaquim comença els seus estudis al Monestir de Montserrat, però va haver d’abandonar-los per una depressió. Després va decidir estudiar Magisteri.
visualitzacions 8775 vegades
10.2 min
En Joaquim fa un repàs dels seus estudis als Maristes de Sant Josep i el seminari, quan li apassionava el llatí, el grec i quan comença a escriure i a defensar la seva llengua.
visualitzacions 6716 vegades
9.1 min
En Joaquim recorda el seu pare com un home de conviccions, singular i honest, amb caràcter i voluntat. També recorda la seva mare, una noia de poble, òrfena jove, culta, i víctima de la guerra; i els seus a...
visualitzacions 7371 vegades