Joaquim Arenas i Sampera

 
Joaquim Arenas i Sampera

Nascut en 1938
de Premià de Mar

10 Records

11.6 min
En Joaquim recorda una discussió amb Josep Tarradellas pel decret d'introducció del català a les escoles. També conta la seva experiència col·laborant en la major revolució pedagògica a Catalunya: la im...
visualitzacions 7047 vegades
4.8 min
En Joaquim parla de les seves obres escrites sobre Cristòfor Colom i explica la tesi que ell defensa sobre aquest personatge històric controvertit.
visualitzacions 5766 vegades
4.2 min
En Joaquim parla de la seva dedicació als Països Catalans, amb la finalitat de poder col·laborar-hi per a construir una llengua i una cultura minoritzades i marginades.
visualitzacions 5812 vegades
4.7 min
En Joaquim es defineix com una persona inquieta al servei de Catalunya i dels Països Catalans. També parla sobre les seves conviccions polítiques.
visualitzacions 6231 vegades
5.6 min
En Joaquim fa un recompte dels seus assaigs i col·laboracions en revistes de pedagogia, llibres sobre llengua, escola i educació, sociolingüística i temes religiosos.
visualitzacions 5999 vegades
5.5 min
En Joaquim va treballar en la replanificació de la forma d'ensenyar català i va col·laborar en el procés d'unificació del mètode per a tot Catalunya i els Països Catalans.
visualitzacions 6426 vegades
7.0 min
En Joaquim comença a treballar com a mestre a la Torrassa, a l'Escola Montessori. En Joaquim diu que amb mestres amb convicció l'escola pot canviar el país.
visualitzacions 7504 vegades
2.0 min
En Joaquim comença els seus estudis al Monestir de Montserrat, però va haver d’abandonar-los per una depressió. Després va decidir estudiar Magisteri.
visualitzacions 8531 vegades
10.2 min
En Joaquim fa un repàs dels seus estudis als Maristes de Sant Josep i el seminari, quan li apassionava el llatí, el grec i quan comença a escriure i a defensar la seva llengua.
visualitzacions 6475 vegades
9.1 min
En Joaquim recorda el seu pare com un home de conviccions, singular i honest, amb caràcter i voluntat. També recorda la seva mare, una noia de poble, òrfena jove, culta, i víctima de la guerra; i els seus a...
visualitzacions 7128 vegades