Bernat Cifre i Forteza

Bernat Cifre i Forteza

Creat per Redacció il 01/01/2010
Bernat Cifre i Forteza (Pollença, Mallorca, 1935-2021) doctorat en Filologia Clàssica per la Universitat de Barcelona, ensenya llatí a Manises, a l'IES Antoni Comella de Granollers, on fa de director, i a l'IES Ramon Llull de Palma de Mallorca. Ha dedicat bona part del seu temps lliure a l'estudi de l'obra de Miquel Costa i Llobera, i fruit d'això publica Costa i Llobera i el món clàssic (1854-1922) (2005).
També és un dels fundadors i el primer secretari de la Fundació Rotger Villalonga, dedicada a estudiar i promoure l'obra de Costa i Llobera, on actualment ocupa el càrrec de sotspresident.

Ja de gran comença a escriure poesia, i publica els reculls El camí no deixa (1976), Geografia lírica I (1981), Geografia lírica II (1986), Sistema decimal (1989), Per camins i torrenteres (1993) i S'encalcen les verdors saltant per les marjades (1996).

4.8 min
Fill d'una família benestant i religiosa de Pollença, en Bernat recorda aquells agradables estius al Port de Pollença, on va aprendre a estimar el mar i la natura.
visualitzacions 8306 vegades
7.2 min
Després d’assistir al seminari de Mallorca, en Bernat es va traslladar a Barcelona per estudiar Filosofia i Lletres. L'arribada a Barcelona va significar, per en Bernat, trobar-se amb un món nou, ampli i im...
visualitzacions 6739 vegades
5.6 min
Després de tornar a Mallorca, en Bernat va estar 25 anys a l'Institut Ramon Llull de Palma, on va crear un cor escolar. A partir d'aquell moment, en Bernat va començar a exercitar aquella gran passió que hav...
visualitzacions 6997 vegades
4.9 min
En Bernat parla sobre el seu llibre i tesi doctoral basat en la relació entre el poeta mallorquí Miquel Costa i Llobera i el món clàssic de Grècia i Roma.
visualitzacions 7149 vegades
9.0 min
Apassionat i atrapat per l'obra del poeta i sacerdot de Pollença Miquel Costa i Llobera, en Bernat analitza la seva poesia, la seva vida i la seva obra.
visualitzacions 7285 vegades
3.3 min
En Bernat fa un repàs de les seves poesies i es declara un enamorat de les estrofes que intenta seguir el camí dels grans mestres de la poesia.
visualitzacions 6404 vegades
6.6 min
Apassionat per la poesia i la música, en Bernat llegeix uns sonets de la seva autoria relacionats amb el Festival de Música de Pollença i recita una de les seves obres preferides: "El Pi de Formentor", de Co...
visualitzacions 6719 vegades
5.3 min
Membre del Patronat de la Fundació Rotger Vilallonga, en Bernat dedica part del seu temps a l'organització d'esdeveniments per mantenir viva la figura, la vida i l’obra de Costa i Llobera.
visualitzacions 6256 vegades
1.7 min
En Bernat, com tot habitant de Pollença, es declara un aficionat de la pintura i fa un relat dels seus quadres preferits.
visualitzacions 6775 vegades