Ignasi Pujades i Domingo

Ignasi Pujades i Domingo

Creat per Redacció il 01/01/2010
Ignasi Pujades i Domingo (Barcelona, 1938) estudia filosofia i teologia al Seminari de Barcelona i és ordenat sacerdot l'any 1961. És un dels fundadors d'Agermanament, un moviment social de cooperació amb Àfrica i Amèrica Llatina, i de Cristianos por el Socialismo, un moviment polític i religiós que va néixer durant la dècada de 1970 en diversos països.

Dos anys després de la mort del també sacerdot i treballador social Joan Alsina, assassinat a Xile per la dictadura militar, publica la biografia Joan Alsina: Xile al cor (1976), premi Aedos de biografia catalana (1975), que reescriu amb nova informació quinze anys més tard sota el títol Vida, comiat i mort de Joan Alsina (2001). L'experiència d'aquesta primera biografia l'esperona a continuar escrivint, i publica La recerca secreta de Josep M. Mercader (1992), el testimoni d'un jove català malalt de sida. Després d'un llarg treball de recerca, publica un documentat projecte biogràfic sobre el poeta Miquel Martí i Pol en dos volums, Miquel Martí i Pol: L'arrel i l'escorça (1999) i Miquel Martí i Pol: El llarg viatge (1957-1969) (2007).

3.6 min
Nascut a Barcelona, i amb cinc germans, l'Ignasi recorda un fet que el va marcar: la mort de la seva mare, una dona molt vital que es va convertir en un referent de vida, amor i valor per a ell.
visualitzacions 6658 vegades
4.7 min
L'Ignasi recorda quan, després de l'internat va decidir fer-se capellà i com va formar part d'una generació que portava idees noves per a un món en canvi.
visualitzacions 6350 vegades
8.8 min
L'Ignasi va anar, al costat d'un grup de capellans, a Xile. S’hi va estar nou anys, en un país on el canvi social era possible. Avui recorda aquella etapa que va marcar i canviar la seva vida.
visualitzacions 6949 vegades
6.8 min
Quan va arribar el cop d'estat de Pinochet, L'Ignasi ja no era a Xile. Malgrat de ser a molts quilòmetres de distància, es va sentir molt afectat per aquest fet com també per l'assassinat del capellà catal...
visualitzacions 7136 vegades
2.5 min
Un dia a l'Ignasi li van parlar de Josep M. Mercader, un jove de 30 anys que estava ingressat en l'Hospital Clínic de Barcelona malalt de la sida. L'Ignasi va passar moltes tardes amb ell i va escriure la seva...
visualitzacions 6875 vegades
8.3 min
Després d'un viatge a Mèxic, l'Ignasi comença a conèixer l'obra del Miquel Martí i Pol i es queda atrapat pels seus poemes. Per aquest motiu decideix anar a Roda de Ter per demanar-li si pot escriure la se...
visualitzacions 8247 vegades
3.1 min
L'Ignasi es defineix com un apassionat per la vida on l'important és l'acció per canviar el món, així com la ment per tenir el cap al cel i els peus a la terra.
visualitzacions 6024 vegades
4.0 min
L'Ignasi parla d'altres activitats que realitza des de fa temps a través de la fundació Enllaç, pionera en oferir serveis a gais, lesbianes, bisexuals i transexuals dependents.
visualitzacions 9409 vegades