Josep Maria Conill

Josep Maria Conill

Creat per Redazione il 12/04/2013
Josep Maria Conill (Olot, 1943) estudia enginyeria a Terrassa i tot seguit es trasllada a viure a Barcelona. Després de treballar un temps a la indústria entra de funcionari a l'Ajuntament de Barcelona, on s'hi està fins a la jubilació.

Ja de gran comença a anar a classes de català, i més tard, esperonat per l'interès per la lectura i l'escriptura, estudia a l'Escola d'Escriptura de l'Ateneu Barcelonès. Després de guanyar diversos certàmens locals amb els seus escrits publica, als seixanta-sis anys, la seva primera novel·la, El ball de gala (2009), un relat de costums en clau d'humor situat l'any 1981 al seu Olot natal.

6.5 min
En Josep mira cap enrere. La seva ment es trasllada a Olot. I els records apareixen: la infància, l'escola, els escolapis, l'accident de bicicleta, el professor que explicava històries i les ganes de jugar. M...
visualitzacions 5079 vegades
5.8 min
En Josep recorda els anys a l'internat. També reflexiona sobre aquella decisió de triar el camí de les ciències i no el de les lletres, que era el que a ell més l’atreia. Eren altres temps, i no hi havia...
visualitzacions 5435 vegades
5.8 min
En Josep recorda l'ingrés a la universitat, reflexiona sobre perquè va triar enginyeria i com van ser els anys de carrera.
visualitzacions 6692 vegades
5.6 min
Un dels valors que en Josep sempre s'ha preocupat de conrear és el de l'amistat. I gràcies a aquesta manera de ser, avui conserva i gaudeix de les diverses amistats que li ha donat la vida.
visualitzacions 5578 vegades
6.3 min
En Josep fa un repàs dels diferents treballs que ha realitzat en el camp de l'enginyeria, i en destaca la feina al gabinet tècnic de programació de l'Ajuntament de Barcelona.
visualitzacions 4797 vegades
4.2 min
És a l'Ajuntament de Barcelona que en Josep comença els primers passos en l'escriptura. Assisteix a cursos de català i comença a escriure un llibre familiar, un llibre que el motiva a presentar-se a un conc...
visualitzacions 4771 vegades
3.3 min
Els cursos d'escriptura que va fer a l’Escola d’Escriptura de l'Ateneu de Barcelona van significar per al Josep el punt necessari de confiança per començar a escriure sense por. Avui hi reflexiona i tamb...
visualitzacions 5002 vegades
6.2 min
En Josep parla de la seva novel·la El ball de gala. Se’n sent orgullós i explica els processos pels quals va passar fins arribar a la llibreria.
visualitzacions 5133 vegades
3.4 min
Mai no és tard per trobar la teva vocació. Aquesta frase es pot ajustar al Josep, que va descobrir i va trobar en l'escriptura la gran vocació de la seva vida. I agraeix d'haver-ho fet.
visualitzacions 4924 vegades
2.4 min
En Josep parla del futur. Pensa en els seus néts. No li agrada donar consells. Però destaca dos punts importants que li agradaria per als seus néts: que siguin autèntics i sempre anant a la recerca de la b...
visualitzacions 4684 vegades
3.2 min
En Josep recorda com va conèixer la seva dona, el gran amor de la seva vida. Després de cinc anys de festeig es van casar. I van formar una gran família de la qual se sent orgullós.
visualitzacions 4751 vegades