Agustí Segarra Plans

Agustí Segarra Plans

Creat per Redazione il 10/04/2015
Agustí Segarra (Barcelona, 1945) titulat com a Tècnic industrial el 1964, participa en el moviment de la Nova Cançó i posteriorment s'interessa pel teatre independent com a actor i director. És doctorat en Filosofia per la Universitat de Barcelona i ha treballat de professor a la mateixa universitat i a l'ensenyament privat.

Comença a publicar assaig d'història del pensament: articles a la revista de filosofia Convivium, els assajos F. Urales y R. Mella teóricos del anarquismo español (1977), El pensament Anarquista a Catalunya (1980), i el treball «J. Montseny i l'arrelament de l'anarquisme a Catalunya», dins El Pensament Polític Català (l988). És un dels promotors de l'empresa Xarxa Cultural, del Premi Xarxa d'assaig (fins al 1984) i de l'editorial Edicions de la Guingueta. També escriu teatre i poesia (inèdits) i el 1989 comença a publicar narrativa: Refugi entre boires (1989), La Vall dels Forcats (1992), El bosc subterrani (1998) i La ciutat en flames (2006), guardonada amb el Premi Joaquim Amat-Piniella.

1.3 min
L'Agustí recorda la seva data de naixement: 11 de setembre. Una data clau per a Catalunya. Una data clau per a la seva vida.
visualitzacions 4761 vegades
4.3 min
L'Agustí mira el passat. Els seus records es traslladen a la infància. Cap a una Barcelona en plena postguerra. Una Barcelona plagada de contrastos.
visualitzacions 4686 vegades
2.0 min
L'Agustí recorda els seus anys de "boy scout". Una experiència enriquidora ja sigui per la seva convivència amb la naturalesa i la muntanya com per la seva posició antifranquista.
visualitzacions 4688 vegades
0.7 min
L'Agustí reflexiona sobre la violència lingüística que imperava en el franquisme.
visualitzacions 4836 vegades
3.5 min
L'Agustí recorda els anys de participació com autor i intèrpret de la Nova Cançó i el teatre independent.
visualitzacions 4770 vegades
2.6 min
L'Agustí recorda els anys universitaris i reflexiona sobre els moviments estudiantils en una època de canvi polític i social.
visualitzacions 4459 vegades
3.0 min
Treballador de dia i estudiant nocturn, l'Agustí recorda i reflexiona sobre aquells moments de la seva vida en què intentava buscar la maduresa intel·lectual i professional i les inquietuds que això li gene...
visualitzacions 4589 vegades
3.0 min
L'Agustí recorda els seus primers anys en l'ensenyament. Un professor de filosofia que intentava donar les classes en català. Sense dubtes, un professor especial per als temps del franquisme.
visualitzacions 5063 vegades
1.8 min
L'Agustí recorda les seves primeres lectures i com es va anar convertint en un apassionat per la lectura.
visualitzacions 4660 vegades
3.2 min
L'escriptura, els inicis i el pas del castellà al catalàL'Agustí mira el passat. Recorda els seus primers passos en el món de l'escriptura i com un dia va decidir fer el pas d'escriure en català.
visualitzacions 4548 vegades
1.7 min
L'Agustí recorda i reflexiona com, en un moment determinat, la seva vida va fer un canvi personal i professional.
visualitzacions 4568 vegades
4.1 min
L'Agustí parla de les seves novel·les, del llenguatge i de com la seva escriptura ha anat evolucionant
visualitzacions 4495 vegades
12