Miquel López Crespí

Miquel López Crespí

Creat per Redazione il 16/10/2015
Miquel López Crespí (sa Pobla, Mallorca 1946) autor prolífic, ha publicat una cinquantena de títols en gairebé tots els gèneres: narrativa, narrativa breu, novel·la, assaig, poesia, teatre, memorialística i narrativa juvenil. Paral·lelament ha conreat l'articulisme, amb col·laboracions, especialment literàries, a diaris i revistes de les Illes: Diario de Mallorca, Última Hora, Cort, Diari de Balears, El Mirall... Ha publicat centenars d'articles dedicats a la literatura i la història de Mallorca.

La seva obra ha estat guardonada, entre molts altres, amb els premis Ciutat de Manacor de narrativa el 1973 per La guerra just acaba de començar, Born de teatre el 1975 i Ciutat de Palma l'any següent per Autòpsia a la matinada, el Marià Manent de poesia el 1983 per Foc i fum, el Ciutat d'Alcoi de teatre el 1984 per Homenatge Rosselló-Pòrcel, el Premi Joanot Martorell de narrativa de Gandia el 1986 per Paisatges de sorra, el Premi del Consell Insular de Mallorca-Teatre Principal el 1987 per l'obra Acte únic, el Ciutat de València de narrativa el 1988 per Necrològiques, el Premi de la Nit Literària Andorrana-Grandalla de poesia el 1990 per Les Plèiades i el 1993 per Els poemes de l'horabaixa, el Premi Roc Boronat de narrativa el 2003 per El darrer hivern de Chopin i George Sand i el Jaume Bru i Vidal de poesia el 2005 per El cant de la Sibil·la.

2.7 min
En Miquel recorda les seves arrels. Recorda la seva infància i com, des de petit, la literatura i la cultura popular van estar presents en la seva vida.
visualitzacions 5464 vegades
1.3 min
En Miquel reflexiona sobre la seva formació. I se sent afortunat per les persones que sempre han estat al seu costat i l’han ajudat a formar-se. Un nen i un jove format per la universitat de la vida.
visualitzacions 4745 vegades
3.3 min
En Miquel parla sobre la increïble història d'amor entre el seu pare i la seva mare. Una història crua, real i fascinant que va acabar inevitablement en una novel·la d'amor.
visualitzacions 4538 vegades
1.2 min
En Miquel parla de la seva formació intel·lectual. Del seu entorn. I en aquesta formació, va haver-hi una persona molt important en la seva vida: el seu oncle. I explica els perquès.
visualitzacions 4384 vegades
2.6 min
En Miquel fa un repàs sobre els primers passos que va començar a fer en la literatura. Un home que sempre va tenir clar que seria escriptor.
visualitzacions 4397 vegades
2.4 min
En Miquel parla de com ha estat d’afortunada la seva generació a Mallorca ja que institucions com l'editorial Moll els va permetre accedir a una literatura variada que fins i tot no es trobava ni a Barcelona...
visualitzacions 5354 vegades
0.0 min
En Miquel sempre va tenir clara una cosa: l'escriptor havia d'estar professionalitzat. I per això mai no va parar de lluitar per aconseguir-ho.
visualitzacions 4869 vegades
1.6 min
En Miquel recorda aquells anys de canvi polític i social.
visualitzacions 4423 vegades
3.6 min
En Miquel reflexiona sobre l'escriptura i sobre la professió d'escriptor.
visualitzacions 4604 vegades
2.5 min
En Miquel parla de la seva passió per la lectura i d'aquells llibres inèdits als quals va tenir accés i que el van ajudar a forjar la seva identitat.
visualitzacions 4918 vegades
1.0 min
En Miquel explica quan va començar a escriure en català, en un temps on calia ser autodidacte.
visualitzacions 4568 vegades
1.4 min
En Miquel parla de teatre i poesia. I reflexiona sobre les seves obres.
visualitzacions 4800 vegades
12