Salvador Balcells i Vilà

Salvador Balcells i Vilà

Creat per Redazione il 22/05/2016
Salvador Balcells i Vilà (l'Espluga de Francolí, 1946) ha treballat de llibreter durant vint anys i fins a la seva jubilació en el món de la premsa i com a gestor cultural. És un dels promotors i comissari del festival internacional de novel·la criminal en català El Vi fa Sang, de l'Espluga de Francolí.

És autor dels títols de divulgació Visca la Terra (1982; 1989), Barcelona 92. Com desfer Catalunya (1986) i Energia i societat (1986, Premi Xavier Romeu de Monografies per a l'Ensenyament).

Posteriorment ha començat a publicar diverses novel·les de gènere criminal, com ara La taca negra (2007), El vi fa sang (2010), Dur de païr (2012) i Tempesta al Bàltic (2014), publicades a l'editorial Meteora i protagonitzades pel sotsinspector dels Mossos d'Esquadra Emili Espinosa, un antiheroi malparlat, individualista, i amb tendència a enfrontar-se amb els superiors.

1.5 min
En Salvador recorda els anys de la postguerra. Uns anys molt difícils en què la misèria era general. A tall d'exemple, recorda quan es va morir la mula que tenien per portar la mercaderia del camp i com el p...
visualitzacions 4439 vegades
2.2 min
Com molts nens de la seva edat en els temps de la postguerra, en Salvador recorda com, amb 11 anys, dividia el seu temps entre els estudis i la feina.
visualitzacions 4482 vegades
2.5 min
En Salvador recorda quan es va traslladar a Reus i hi va començar a treballar de fotògraf. Aquest canvi va significar un pas important en la seva vida.
visualitzacions 4539 vegades
3.2 min
En Salvador recorda com la seva estada a la mili li va permetre conèixer gent, fer grans amics i així construir la seva identitat.
visualitzacions 4167 vegades
3.2 min
En acabar el servei militar, va començar el moment més important en la vida d’en Salvador. En lloc d'incorporar-se a la feina de fotògraf a Reus, va traslladar-se al Prat i s’hi va estar 20 anys fent mol...
visualitzacions 4259 vegades
4.7 min
En Salvador recorda la mítica llibreria que va obrir al Prat i les innombrables activitats culturals i socials que s’hi van fer i que van servir per mobilitzar una part de la població.
visualitzacions 4279 vegades
5.5 min
En Salvador recorda els seus anys com a activista polític i ecològic
visualitzacions 4183 vegades
5.1 min
Com a conseqüència de la seva activitat política i ecologista, en Salvador comença a escriure i a publicar llibres. Avui recorda aquells temps d'inicis en l'escriptura.
visualitzacions 4185 vegades
2.5 min
En Salvador parla del festival internacional de novel·la criminal en català El Vi fa Sang, que també és el títol d'una de les seves novel·les més premiades. Un festival que, a més d'ajudar a estendre la...
visualitzacions 4288 vegades
1.3 min
En Salvador és un home que s'ha anat superant dia a dia. I en aquesta superació constant n’hi va haver una que de la qual se sent més orgullós: superar la seva timidesa.
visualitzacions 4066 vegades