Josep M. Soriano

Josep M. Soriano

Creat per Redazione il 21/12/2016
Josep M. Soriano (Alaquàs, 1944), estudia periodisme a València i entre 1968 i 1973 hi fa de corresponsal de La Vanguardia, Destino i la revista Oriflama. Participa en la fundació de diverses revistes literàries, com ara El Gorg. El 1974 publica el recull de reportatges País Valencià pels camins del retrobament, amb pròleg de Vicent Ventura.

S'interessa pel moviment cooperativista i es dedica a posar en marxa nombroses experiències cooperatives i de treball associat en la línia de Mondragón, com ara la Unió de Llauradors (sobre la qual publica un reportatge del seu naixement), Consum i Caixa Popular–on treballa de gerent fins a la jubilació–, a més de diversos projectes cooperatius en el camp de l'educació i la vivenda.

3.7 min
Gràcies a una beca, en Josep va poder fer el batxillerat a València. I allí es va trobar amb dos mons, el món rural que parlava en valencià i el món de la ciutat que parlava en castellà.
visualitzacions 5107 vegades
2.5 min
La infància, el pare, l'escola i el camp En Josep recorda els anys de la infància, la vida del seu pare, que tenia una tenda, i l'interès que el seu fill estudiés a València malgrat que en Josep no volia....
visualitzacions 4077 vegades
4.0 min
En Josep recorda els seus anys en l'acció catòlica i com això va desembocar en les seves primeres experiències en l'escriptura.
visualitzacions 4073 vegades
4.3 min
En Josep reflexiona sobre la dicotomia que va marcar part de la seva adolescència: poble-ciutat, i que quedava evidenciada en el món cultural i lingüístic.
visualitzacions 4141 vegades
8.7 min
En Josep recorda els seus anys de dret, els seus inicis en l'acció social i la posterior carrera de periodisme, després de fer alguns cursos d'economia.
visualitzacions 3917 vegades
2.9 min
En Josep sempre es va mostrar atret pel món empresarial, i avui recorda els seus primers treballs en aquest camp, que també compaginava amb el periodisme, com l'experiència en la revista militar quan feia la...
visualitzacions 3927 vegades
5.7 min
En Josep parla de les seves dues passions: el periodisme i el cooperativisme.
visualitzacions 3920 vegades
2.3 min
En Josep recorda les creacions i la participació en dues revistes literàries molt importants: Gorg i Saó.
visualitzacions 3884 vegades
3.4 min
En Josep explica la seva obra La Unió de llauradors, un relat real sobre la lluita d'un grup de treballadors rurals de València.
visualitzacions 3974 vegades
3.0 min
En Josep, un referent en el món del cooperativisme, recorda importants treballs realitzats en aquest camp.
visualitzacions 3964 vegades
1.6 min
No ho dubta. I les seves accions al llarg de la seva vida així ho defineixen. En Josep és un home compromès. Un home que ha fet de la seva vida una acció social i cultural contínua.
visualitzacions 3978 vegades