Josep M. Jaumà Musté

 
Josep M. Jaumà Musté

Nascut en 1938
de Sant Cugat del Vallés

9 Records

2.0 min
En Josep diu que li hauria agradat escriure més prosa, però que està satisfet amb les traduccions que ha realitzat i es defineix com un professor regular producte del pobre ensenyament que va rebre.
visualitzacions 4444 vegades
1.7 min
En Josep recorda de quan va decidir, amb la seva dona, anar a viure a Sant Cugat i els canvis i les transformacions que la ciutat ha tingut en els darrers anys.
visualitzacions 4586 vegades
0.0 min
Un dia, a en Josep li van demanar que escrivís una obra de teatre sobre l'assassinat de l'abat de Sant Cugat. En Josep ho va fer i l'obra, que es diu Pedra i sang, es representa des de fa 11 anys amb molt de p...
visualitzacions 5212 vegades
3.6 min
En Josep parla de com va començar, enmig d'una educació estructurada, la seva afició per la poesia.
visualitzacions 5579 vegades
2.8 min
En Josep recorda els seus anys de professor a Alemanya, Anglaterra i els Estats Units i reflexiona sobre les diferències de l'ensenyament d'aquests països amb el d'Espanya
visualitzacions 4611 vegades
7.9 min
En Josep recorda les diferents publicacions que ha realitzat, les traduccions de l'anglès, la poesia i els premis que va guanyar.
visualitzacions 5465 vegades
5.5 min
En Josep fa una repàs dels seus anys com a professor i director d'instituts. Una etapa difícil que després va reflectir en la publicació del llibre El meus instituts.
visualitzacions 5805 vegades
2.9 min
En Josep se'n va anar a Anglaterra a impartir classes de castellà. Allà, a Liverpool, va tenir com alumnes dos Beatles: Paul McCartney i George Harrison.
visualitzacions 16495 vegades
4.8 min
En Josep recorda una infantesa i una joventut marcades per una educació massa grisa, de la qual només rescata, de l’etapa universitària, la influència del professor José María Valverde, qui va acabr, p...
visualitzacions 5798 vegades